«

»

Aug 15

KNRM

KNRM Helpt

Sailing is not only about power, but as well as doing the right thing. In the Netherlands, there is a volunteer rescue organisation for the Dutch lakes, rivers and coastal area. Each year they are called into action about 1500 times.

Considering they work on a 100% voluntary basis and receive no government funding, this is a significant achievement.

KNRM APP

The reason they site for making an app, is that the knowledge of people on the water is decreasing. More and more people rent a boat without lacking the skills and experience. The app the KNRM made, helps new and experienced sailors to prepare and enjoy their day trip or their holiday on the water.

Download

You can download the app for free by clicking the on the green “FREE” button below. This will redirect you to the iTunes page where you can download and install the app.

KNRM Helpt

by Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM)

 • Rating

 • Premiere

  20-05-2015

 • Genre

  Lifestyle

 •   FREE QR code
 • Platform

  iPad

 • Version

  2016.4.3 ⋅ 118 MB

 • Additional

  InfoGallery

KNRM Helpt

Officiële app van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) – de ‘KNRM Helpt’ app maakt het mogelijk uw vaartuig aan te melden en uw vaartocht op uw smartphone te plannen.

Het invoeren van gegevens over uw vaartuig en geplande route is heel eenvoudig. Volg de registratieprocedure om de app in gebruik te nemen. Zodra de gegevens van uw aanmelding zijn opgeslagen heeft u toegang tot de keuzemenu’s van de app. U kunt uw vaartocht plannen en invoeren (Volgen met vaarplan modus) of alleen de volg functie activeren. (Alleen volgen modus).

Om een geplande reis in te voeren, dient u de eindbestemming vast te stellen, uw geschatte aankomsttijd te berekenen, het aantal passagiers in te voeren en het soort activiteit aan te geven. Vervolgens kunt u, gebruikmakend van de ingebouwde kaarten, een vertrekpunt, een eventueel tussenpunt (waypoint) en de eindbestemming vastleggen.

Zodra deze informatie compleet is hoeft u alleen nog simpelweg op de ‘start’ knop te drukken wanneer u klaar bent om te vertrekken.

Als u op ‘start’ drukt in de Volgen met vaarplan modus of in de alleen volgen modus, zullen de gegevens van uw vaartocht worden geregistreerd op de server van de KNRM en zal de positieweergave-functie in de app geactiveerd worden. De app zal regelmatig informatie over uw positie naar de server sturen. In Volgen met vaarplan modus zullen uzelf, uw thuisblijvers en uiteindelijk, volgens een schema, de officiële hulpinstanties voor noodgevallen worden gewaarschuwd als uw reis langer duurt dan de aangegeven aankomsttijd.

U kunt op ieder moment besluiten uw reis te beëindigen of de aankomsttijd, het aantal passagiers of uw eindbestemming aan te passen.

Gebruik de KNRM Helpt app om:

- Uw nautische reisplanning te verbeteren d.m.v. het gebruik van actuele Electronic Navigational Chart (ENC) informatie.
- Snel en eenvoudig een vaartocht te starten middels een druk op de knop. Pas de volg frequentie aan om de gebruiksduur van uw batterij te verlengen tijdens de registratie van uw vaartocht.
- Informatie in de omgeving over havens, marifoonkanalen, reddingstations en drukke vaarwegen en knooppunten te vinden.
- Toegang te verkrijgen tot plaats-bepaalde, actuele weerberichten, zowel in het planning stadium als tijdens uw reis.
- Ontvang maritieme veiligheidsberichten en maritieme meldingen via de KNRM Helpt app en per SMS.
- Vóór vertrek uw persoonlijke checklist op te stellen in uw vaarplan.
- Een noodsignaal af te geven of om hulp te vragen tijdens uw reis. (alleen iPhone)
- Snel en eenvoudig te vertrekken door de alleen volgen modus te activeren door op de knop te drukken.
- Uw profiel, vaartuiggegevens, checklists en thuisblijvers informatie eenvoudig te beheren in de KNRM Helpt app.

Langdurig achtergrondgebruik van de GPS kan de gebruiksduur van uw batterij tijdens dat gebruik aanzienlijk verkorten.

Let op:
De informatie en functionaliteit van deze applicatie worden geleverd ervan uitgaande dat de eindgebruikers hun eigen vaardigheden en kennis dienen in te zetten met betrekking tot het gebruik van deze applicatie.
Maritieme veiligheid is een serieuze aangelegenheid. In noodsituaties moet men niet alleen vertrouwen op de informatie en functies van deze applicatie, maar ook zoeken naar- en gebruik maken van hulp van anderen.
Deze applicatie kan u voorzien van informatie over uw locatie, zoals bepaald door het mobiele apparaat dat u gebruikt en het GPS systeem. De mobiele apparaten en de telcommunicatiesystemen die uw apparaat ondersteunen zijn echter niet volledig betrouwbaar. Ook is er het risico dat er geen verbinding is tussen het mobiele apparaat en het GPS systeem. U aanvaardt daarmee alle risico’s verbonden aan het gebruik van deze applicatie.